5. Aardappel-courgette tortilla
Ingrediënten
- 600 g glazige aardappelen, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden;
- 2 eetlepels olijfolie;
- 1 gesnipperde rode ui;
- 1 courgette in blokjes gesneden;
- 50 g fijngehakte spek;
- 6 eieren;
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie.
Bereiding
1. Doe de blokjes aardappel in een kookpot met kokend water voor 3 minuten. Goed afgieten.
2. Verhit de olie in een koekenpan van 25 cm diameter met dikke bodem en anti-aanbaklaag.
3. Voeg de blokjes aardappel, gesnipperde ui, blokjes courgette en spek toe en bak dit op een matig vuurtje voor ongeveer 10 minuten totdat de aardappelen zacht en lichtbruin zijn.
4. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Klop de eieren in een kom met 1 eetlepel koud water.
5. Voeg peterselie en peper naar smaak toe.
6. Giet het eimengsel over de groenten in de pan en bak de tortilla ongeveer 3-4 minuten. TIP: Draai de pan rond, zodat het eimengsel goed wordt verdeeld.
7. Zet de pan 2 minuten onder de grill.
8. Laat de tortilla op een bord of schaal glijden en laat hem 2-3 minuten afkoelen.