snack

Zelfs met een evenwichtig dieet zwichten we nog vaak voor een snack tussen twee maaltijden door. De kans dat je tijdens deze schranspartijtjes terugvalt op chocoladerepen en andere zoetigheden uit de dichtstbijzijnde snoepautomaat is bijzonder groot. Hieronder vijf gezonde tips van de redactie om tussendoor binge-eating voorgoed een halt toe te roepen!

  • Granola

LAFAVO

Granola is al een tijdje een musthave op de ontbijttafel van foodies. Onze keuze gaat naar de quinoavariant. Quinoa is een glutenvrije superfood en bevat tal van vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Bovendien bevat quinoa trage koolhydraten en is het glutenvrij wat dan weer voordelig is voor de spijsvertering.

LA FAVO is het allereerste Belgische granolamerk die quinoa als basis van zijn ontbijtvlokken gebruikt. Ook ethisch gezien is LA FAVO een goede keuze: de quinoa is biologisch en afkomstig uit het Andesgebergte waar het geteeld wordt door lokale boeren.

In het granolazakje uit dit receptje zijn havervlokken, pompoenpitten, zonnebloempitten, pecannoten, rozijnen, ahornsiroop, olijfolie en kaneel toegevoegd aan de quinoa. Gebruik deze granola bijvoorbeeld als topping op een Griekse salade en proef zijn goddelijke smaak! Een enkel nadeel is het prijskaartje: je telt zo’n 15 euro neer voor 750g.