• Agar agar

agaragar

Wat je waarschijnlijk nog niet wist over dit Japanse voedingsmiddel is dat agar agar een extract is van rood zeewier met en een sterk gelerende werking heeft. Je leest het goed: agar agar is Maleisisch voor gelei. Agar is verkrijgbaar in natuurwinkels en wordt vaak gebruikt in de bereiding van dieetproducten. De belangrijkste eigenschap van dit voedingsmiddel is dat het in combinatie met en andere vloeistof de maag doet zwellen waardoor het hongergevoel vermindert. Voor de keukenprinsessen onder ons volgt hier het recept voor een kokosnootpudding van chiazaden met ananasgelei:

– 1 ½ kopje kokosmelk
– 1 half kopje water
– 2 eetlepels agavesiroop
– 1 theelepel vanille
– 1/3 kop chiazaden
– 3 kopjes ananassap
– 2 g poedervormig agar agar
– enkele aardbeitjes ter versiering

Meng de kokosmelk, het water, de agavesiroop en de vanille in een kom. Voeg de chiazaden toe en mix het geheel. Laat het mengsel vervolgens een nachtje rusten in de koelkast en verdeel het de volgende dag in kleine glazen (vul ze ongeveer voor twee derde). Giet het ananassap samen met de agar in een kleine steelpan en laat sudderen tot het kookpunt. Zet het vuur uit en vul de glazen verder aan. Garneer met fruit naar keuze. Yummy!