• Konjac noedels

noedels

Konjac noedels – beter bekend als shirataki noedels – zijn afkomstig uit Azië en danken hun populariteit aan hun absorberende werking. De Konjacknol bevat namelijk de stof “glucomannaan” die maar liefst 100 maal zijn eigen volume aan water kan opnemen. Dat water vormt zich op zijn beurt tot een volumineuze, elastische gel in de maag die het hongergevoel stilt. Op die manier misleid je dus vetten en suikers. Bovendien zijn de noedels een van de zeldzame voedingsmiddelen die een gezondheidsclaim met betrekking tot gewichtsverlies mogen etaleren op hun verpakking.

Suggestie van de redactie: Eet de noedels met courgette, een beetje pesto en pijnpoompitjes. Overheerlijk! De grote eters maken een lightversie van carbonara (ja, zelfs dat is mogelijk)! Houd er echter rekening mee dat de konjac geen vitaminen of mineralen bevat en dus geïntegreerd moet worden in een gevarieerd dieet dat rijk is aan groenten. Dinner is served!

(Stagiaire Elise Van de Meulebroucke via ELLE Belgique)