Bokalen zijn niet alleen handig om je ingrediënten in te bewaren, maar ook om uit te eten. Food porn in een bokaaltje doe je zo.
1. Pannekoeken op z'n Amerikaans met bosbessen
Ingrediënten
- 1 kopje bloem;
- 1 eetlepel bakpoeder;
- 2 eetlepels biologische suiker;
- 2 eetlepels gesmolten boter;
- 3/4 kopje melk.
Bereiding
1. Meng de bloem met de bakpoeder en de biologische suiker in een kom. Voeg de gesmolten boter en melk toe. Roer goed tot je een glad deeg hebt.
2. Leg een aantal bosbessen in een bokaal. Giet het deeg bovenop de bosbessen totdat je in de helft van de bokaal zit.
3. Zet de bokaal een minuut in de microgolfoven. Het deeg zal rijzen. Laat het afkoelen en werk af met siroop als topping.
2. Courgetti met avocado dressing
Ingrediënten
- 1 avocado;
- een paar blaadjes basilicum;
- citroensap;
- 2 eetlepels olijfolie,
- 1/2 kopje gesneden paprikablokjes ;
- 1/2 kopje gesneden bloemkool;
- 1/2 kopje geitenkaas;
- 1/2 kopje gesneden trostomaten;
- 1 courgette.
Bereiding
1. Schil de avocado. Meng de avocado met de olijfolie, citroensap en basilicum in de mengkom van een keukenmachine tot een glad geheel.
2. Vul de bodem van een bokaal met dressing.
3. Snijd de paprika en bloemkool in kleine stukjes en leg ze bovenop de dressing.
4. Breng de dressing en groentjes op smaak met geitenkaas, peper en zout.
5. Leg de tomaatjes bovenop de geitenkaas.
6. Snijd de spaghetti in lange slierten met een spiraalsnijder. Leg de courgetti tenslotte boven op de tomaten. Werk af met peper en zout.
3. Aardbeienparfait
Ingrediënten
- 1/2 kopje Griekse yoghurt;
- 2/3 kopje granola;
- 5 aardbeien;
- kleine stukjes chocolade.
Bereiding
1. Begin met een laagje yoghurt, gevolgd door een laagje granola, aardbeien en chocolade.
2. Herhaal tot de bovenkant van het bokaal.