Wat is er beter dan een flinke herfstwandeling afsluiten met een flink punt huisgemaakte taart én een kop warme chocolademelk? ELLE.be dook op een druilerige namiddag de keuken in, bond de schort voor en schotelde uitgehongerde boswandelaars een prachtig stuk citroentaart voor. Wil jij je gasten verwennen? Volg dan dit handige en duidelijk geïllustreerde recept. Smakelijk!
Beeld: Bo Baccarne
Wat heb je nodig voor een citroentaart voor 10 personen?
Voor de bodem:
-225 gr bloem
-160 gr koude roomboter in blokjes
-80 gr witte basterdsuiker
-1/2 losgeklopt ei
-Snuifje zout
Voor de lemon curd:
-50 gr maïzena
-130 gr kristalsuiker
-Rasp van 2 citroenen
-Sap van 2 citroenen
-250 ml water
-3 eierdooiers
-60 gr roomboter
En nu...aan de slag!
Begin met het deeg voor de bodem. Kneed alle van alle ingrediënten een soepel deeg. Dit doe je met de hand of met een keukenmachine.
Vet een bakvorm van 23 cm in met bakspray of wat boter.
Verdeel wat bloem over je werkblad en rol de deeg uit.
Bekleed de vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem.
Zet de vorm in de ijskast om te vermijden dat het deeg gaat uitlopen.