[caption id="attachment_97876" align="aligncenter" width="487"] Foto: Thinkstock[/caption]
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel, ook 's avonds kan je genieten van volgende heerlijke desserten met granola als hoofdingrediënt.
1. Yoghurt met gebakken peren en granola
Ingrediënten
- 2 peren;
- 1/2 kop appelsap;
- 1/2 kop water;
- 1 eetlepel honing;
- 450 gr Griekse yoghurt;
- 4 eetlepels ahornsiroop;
- 1/2 kop granola;
- 2 eetlepels gehakte walnoten.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis met een lepel. Leg de peren met de platte kant in de ovenschaal.
3. Giet de appelsap en het water over de peren en besprenkel ze met honing. Laat ze 30 minuten garen in de oven.
4. Haal de peren uit de oven. Giet de overgebleven siroop uit de schaal in een kop. Laat afkoelen.
5. Roer de ahornsiroop door de yoghurt. Verdeel de yoghurt over vier kommen. Leg een stukje peer op de yoghurt en besprenkel met granola en walnoten.
2. Granola koekjes
Ingrediënten
- 1/3 kop bruine suiker;
- 2 eetlepels zonnebloemolie;
- 1 eetlepel gesmolten boter;
- 1/2 theelepel vanille-extract;
- 1/4 theelepel zout;
- 1/4 theelepel bakpoeder;
- 1 ei;
- 1/2 kop bloem;
- 1/2 kop havermout;
- 1/4 kop geroosterde pecannoten;
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Voeg alle ingrediënten samen in een mengkom.
3. Leg een bakvel op een ovenschaal. Rol balletjes van het deeg met een diameter van 3 cm en druk ze plat.
4. Bak de koekjes 13 minuten lang in de oven.
3. Mascarpone crème met bosvruchten en zelfgemaakte granola
Ingrediënten
- 250 g mascarpone;
- 50 ml verse room;
- 1 vanilestokje;
- 250 gr aardbeien;
- 100 g frambozen;
- 100 g blauwe bessen;
- het sap van een 1/2 citroen;
- 1 eetlepel witte rietsuiker;
- 8 eetlepels granola.
Bereiding
1. Meng de mascarpone, slagroom en vanillezaadjes in een kom met behulp van een garde of elektrische mixer.
2. Laat de crème afkoelen in de koelkast.
3. Doe de bosbessen in een kom met de citroensap en de witte rietsuiker. Laat afkoelen in de koelkast.
4. Haal de mascarponecrème en de bosvruchten tien minuten voor het serveren uit de koelkast.
5. Verdeel de mascarponecrème, bosvruchten en de granola over vier glazen.