1. Yoghurt met gebakken peren en granola

Foto: Thinkstock

Ingrediënten

  • 2 peren;
  • 1/2 kop appelsap;
  • 1/2 kop water;
  • 1 eetlepel honing;
  • 450 gr Griekse yoghurt;
  • 4 eetlepels ahornsiroop;
  • 1/2 kop granola;
  • 2 eetlepels gehakte walnoten.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis met een lepel. Leg de peren met de platte kant in de ovenschaal.
3. Giet de appelsap en het water over de peren en besprenkel ze met honing. Laat ze 30 minuten garen in de oven.
4. Haal de peren uit de oven. Giet de overgebleven siroop uit de schaal in een kop. Laat afkoelen.
5. Roer de ahornsiroop door de yoghurt. Verdeel de yoghurt over vier kommen. Leg een stukje peer op de yoghurt en besprenkel met granola en walnoten.