3. Mascarpone crème met bosvruchten en zelfgemaakte granola

Foto: Thinkstock

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone;
  • 50 ml verse room;
  • 1 vanilestokje;
  • 250 gr aardbeien;
  • 100 g frambozen;
  • 100 g blauwe bessen;
  • het sap van een 1/2 citroen;
  • 1 eetlepel witte rietsuiker;
  • 8 eetlepels granola.

Bereiding

1. Meng de mascarpone, slagroom en vanillezaadjes in een kom met behulp van een garde of elektrische mixer.
2. Laat de crème afkoelen in de koelkast.
3. Doe de bosbessen in een kom met de citroensap en de witte rietsuiker. Laat afkoelen in de koelkast.
4. Haal de mascarponecrème en de bosvruchten tien minuten voor het serveren uit de koelkast.
5. Verdeel de mascarponecrème, bosvruchten en de granola over vier glazen.