3. Rodekoolsoep

Foto: Thinkstock

Ingrediënten

  • 1 el olie;
  • 1 teen knoflook, fijngehakt;
  • 1 ui, gesnipperd;
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden;
  • 300 g rodekool, in dunne repen;
  • mespunt gedroogde chilivlokken;
  • 1 tl gemalen komijn (djinten);
  • sap van ½ citroen;
  • 750 ml warme groente- of vleesbouillon;
  • 125 ml zure room;
  • gemalen komijn om te bestrooien.

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak knoflook, ui en gember gedurende een minuut.
  2. Voeg de rodekool, chilivlokken, komijn en het citroensap toe.
  3. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 min zacht koken tot de kool gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer heel fijn. Schenk de soep in glazen en schep in elk glas een lepel zure room. Strooi er komijn over.