3. Rodekoolsoep
Ingrediënten
- 1 el olie;
- 1 teen knoflook, fijngehakt;
- 1 ui, gesnipperd;
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden;
- 300 g rodekool, in dunne repen;
- mespunt gedroogde chilivlokken;
- 1 tl gemalen komijn (djinten);
- sap van ½ citroen;
- 750 ml warme groente- of vleesbouillon;
- 125 ml zure room;
- gemalen komijn om te bestrooien.
Bereiding
- Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak knoflook, ui en gember gedurende een minuut.
- Voeg de rodekool, chilivlokken, komijn en het citroensap toe.
- Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 min zacht koken tot de kool gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
- Pureer de soep in een blender of met een staafmixer heel fijn. Schenk de soep in glazen en schep in elk glas een lepel zure room. Strooi er komijn over.