4. Venkelsoep met aardappelen en spek
Ingrediënten
- 2 el olijfolie;
- 1 venkel (snijd de stelen eraf en snijd wat er van over blijft in stukjes);
- 2 teentjes knoflook (geplet);
- 2 grote aardappelen;
- 3 kopjes kippen- of groentebouillon;
- 1/2 kopje volle room;
- 1/2 bakje spekblokjes.
Bereiding
- Verwarm de olie in een pan op een matig vuurtje. Voeg de venkel en knoflook toe. Breng op smaak met zout. Bak ze vijf minuten.
- Voeg de aardappelen toe en roer. Giet de bouillon erover. Laat sudderen voor 30 minuten, totdat ze zacht zijn.
- Laat de soep afkoelen. Mix vervolgens de soep tot een glad geheel. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de spekblokjes goudbruin.
- Verwarm de soep, verdeel in kommen en strooi er de spekblokjes over.
Bron: Thekitchn.com