4. Venkelsoep met aardappelen en spek

soup

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie;
  • 1 venkel (snijd de stelen eraf en snijd wat er van over blijft in stukjes);
  • 2 teentjes knoflook (geplet);
  • 2 grote aardappelen;
  • 3 kopjes kippen- of groentebouillon;
  • 1/2 kopje volle room;
  • 1/2 bakje spekblokjes.

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een pan op een matig vuurtje. Voeg de venkel en knoflook toe. Breng op smaak met zout. Bak ze vijf minuten.
  2. Voeg de aardappelen toe en roer. Giet de bouillon erover. Laat sudderen voor 30 minuten, totdat ze zacht zijn.
  3. Laat de soep afkoelen. Mix vervolgens de soep tot een glad geheel. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Bak de spekblokjes goudbruin.
  5. Verwarm de soep, verdeel in kommen en strooi er de spekblokjes over.

Bron: Thekitchn.com