5. Romige preisoep met appel
Ingrediënten
- 400 gram prei:
- 1 grote of 2 kleine appels:
- 1 tl citroensap:
- 1 teentje knoflook:
- 2 el vloeibare margarine:
- 3 kopjes kippen- of groentebouillon;
- 75 ml kookroom.
Bereiding
- Maak de prei schoon, snijd de prei in de lengte tot in de kern en was de prei goed. Snijd in ringen, houd 1 handje fijngesneden ringetjes achter voor de garnituur.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd 1 partje in miniblokjes. Meng de miniblokjes met het citroensap en houd dit achter voor de garnituur. Snijd de rest van de appel(s) in stukjes.
- Pel de knoflook, hak het teentje fijn en zet de knoflook even aan in 1 eetlepel vloeibare margarine. Roerbak de prei 2 minuten mee. Voeg de appelstukjes toe en bak kort mee. Voeg de Bouillonketeltjes en 1 liter water toe en roer af en toe totdat de soep kookt.
- Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Draai het vuur uit en laat de soep 1 minuut rusten. Pureer de soep glad met een staafmixer of blender.
- Roer de kookroom door de soep.
- Serveer de soep voor de kinderen met de mini-appelblokjes, voor de volwassenen met fijne preiringetjes en wat versgemalen peper.
Bron: Knorr