5. Romige preisoep met appel

Foto: Thinkstock

Ingrediënten

  • 400 gram prei:
  • 1 grote of 2 kleine appels:
  • 1 tl citroensap:
  • 1 teentje knoflook:
  • 2 el vloeibare margarine:
  • 3 kopjes kippen- of groentebouillon;
  • 75 ml kookroom.

Bereiding

  1. Maak de prei schoon, snijd de prei in de lengte tot in de kern en was de prei goed. Snijd in ringen, houd 1 handje fijngesneden ringetjes achter voor de garnituur.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd 1 partje in miniblokjes. Meng de miniblokjes met het citroensap en houd dit achter voor de garnituur. Snijd de rest van de appel(s) in stukjes.
  3. Pel de knoflook, hak het teentje fijn en zet de knoflook even aan in 1 eetlepel vloeibare margarine. Roerbak de prei 2 minuten mee. Voeg de appelstukjes toe en bak kort mee. Voeg de Bouillonketeltjes en 1 liter water toe en roer af en toe totdat de soep kookt.
  4. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Draai het vuur uit en laat de soep 1 minuut rusten. Pureer de soep glad met een staafmixer of blender.
  5. Roer de kookroom door de soep.
  6. Serveer de soep voor de kinderen met de mini-appelblokjes, voor de volwassenen met fijne preiringetjes en wat versgemalen peper.

Bron: Knorr