Quesadillas zijn voor de Mexicanen wat toasts voor ons zijn: de perfecte, snelle lunch voor wie zonder inspiratie zit op een weekendnamiddag. Deze variant werd met komkommer, avocado en kip bereid, maar experimenteren is vanzelfsprekend toegestaan. Smakelijk!
Ingrediënten
- 2 tortilla wraps
- 4 plakjes kipfilet (broodbeleg)
- Geraspte kaas
- 4 tomaten
- Ongeveer 1/3 van een komkommer
- ½ rijpe avocado
- 2 eetlepels slagroom
- Italiaanse kruiden
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Bereiding
[caption id="attachment_9974" align="aligncenter" width="600"] Beeld: brendakookt.nl[/caption]
1. Kies een koekenpan waar de wrap helemaal in past. Giet hier een klein beetje olijfolie in en verwarm de wrap in de pan.
2. Bestrooi de wrap met geraspte kaas en leg op één helft twee plakjes kipfilet.
Houd het vuur laag zodat de kaas smelt en de wrap een beetje bruin wordt.
3. Terwijl de wrap in de pan ligt, maak je de salsa. Snijd de avocado, komkommer en tomaten in kleine blokjes en meng dit met elkaar. Meng hier de dressing van olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout door.
4. Zodra de kaas is gesmolten smeer je een helft in met creme fraiche, op de andere kant leg je de Salsa. Vouw de wrap dubbel. Smakelijk!
Bron: een recept van Brenda kookt, via Culy