FOOD :Twee heerlijke desserten met Oreo’s

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

10 min

Temps de cuisson

35 min

Nombre de personnes

1 Oreo-brownies

Niveau de difficulté

Easy

FOOD :Twee heerlijke desserten met Oreo’s

Ingrediënten

  • 165 gram ongezouten boter
  • 200 gram pure chocolade, fijngehakt
  • 4 eieren
  • 165 gram lichtbruine suiker
  • 2 el bloem
  • 1 el cacao
  • Snuifje zout
  • 16 Oreo-koekjes, in stukken
  • Bakblik van 20×20 cm

OREO1

 

 

 

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek het bakblik met bakpapier. Zorg dat het papier over de randen heen valt (hierdoor kan je de brownies er later beter uithalen). Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur, haal van het vuur af als het helemaal gesmolten is en voeg de chocolade toe. Roer tot alle chocolade volledig is opgenomen en je een mooi, vloeibaar geheel hebt.
  2. Klop de eieren in een grote kom totdat het drie keer zo veel is, voeg de helft van de bruine suiker aan de zijkant van de kom toe. Door dit aan de zijkant te doen sla je niet alle lucht uit het mengsel. Roer tot het helemaal is opgenomen. Voeg vervolgens de resterende suiker toe, ook weer aan de zijkant van de kom, en klop nog een paar minuutjes totdat je de suiker niet meer tussen je vingers voelt.
  3. Mix het gesmolten chocolademengsel door de eieren en voeg de bloem, cacao, zout en een derde van de koekjes toe. Ook hierbij is het belangrijk dat je de ingrediënten voorzichtig en alleen aan de zijkant van de kom toevoegt, vouw ze vervolgens voorzichtig door het mengsel. Als het goed is heb je nu een mooi, lobbig en vooral luchtig mengsel, uiteraard zal het wat minder luchtig zijn dan in het begin (dat gebeurt altijd).
  4. Giet het mengsel in de vorm en strooi de resterende stukjes koek over het beslag, als het beslag stevig is kan je het er desnoods een beetje in duwen. Bak gedurende 30-35 minuutjes of totdat het midden nog plakkerig is.
  5. Leg het bakblik op een rek om volledig af te koelen en haal de brownie wanneer deze volledig is afgekoeld uit de vorm. Snijd de brownie in stukjes van 5×5 cm.

OREO2

 

 

 

ads

Ingeborg Deleye
Ingeborg Deleye

Houdt van Scandinavische interieurs, Franse effortless chic en de Griekse zon. Werkt als freelance journaliste, onder meer voor ELLE.be

ads