De foodtrend dit najaar: rode wijn brownie

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

30 min

Temps de cuisson

00 min

Nombre de personnes

4-6 people

Niveau de difficulté

Easy

De foodtrend dit najaar: rode wijn brownie

Ingrediënten

  • 180 ml rode wijn
  • 60 gram gedroogde cranberries
  • 65 gram bloem + 3 eetlepels bloem
  • snufje zout
  • 55 gram boter
  • 200 gram chocolade
  • 3 grote eieren
  • 140 gram suiker
  • 35 gram ongezoete cacaopoeder
  • 65 gram geroosterde geschaafde amandelen of gehakte pecannoten

318fce168bc1d64e8f119f2ce6173f83

  1. Meng de rode wijn en de cranberries door elkaar in een kom. Laat dit dertig minuten staan totdat de bessen voller lijken.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een pan in met boter.
  3. Meng de bloem en het zeezout in een kom.
  4. Verhit de boter en chocolade in een pan tot ze gesmolten zijn. Roer het geheel.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg één voor één de eieren toe.
  6. Voeg nu de suiker en cacaopoeder toe en meng dit goed samen. Voeg vervolgens de bloem, rode wijn en cranberries toe. Voeg als laatste de noten toe.
  7. Giet het mengsel in een bakvorm en bak dit voor ongeveer vijftig minuten in de oven.
  8. Laat de brownies  afkoelen en snijd ze dan in stukken.

 

13fb401a7ea56f053905a803a014a2d6

ads

Elise
Elise

Claimt de loopband als comfortzone, verzacht fileleed met audioboeken en bezwijkt voor alles wat oversized en/of Scandinavisch is.

ads