Nespresso speelt het spel van tournée minérale mee en komt met een heerlijk alcoholvrij cocktail recept op basis van koffie.
Doe je mee aan tournée minérale? Maar heb je toch zin in een cocktail? We got you: lees hier hoe je de dessert cocktail op basis van Nespresso koffie maakt. Om toch te genieten zonder schuldgevoel.
De Freshpresso sinaasappel
Ingrediënten
– 1 capsule van de Grand Cru Arpeggio
– 1 zakje rietsuiker
– 1 glaasje sinaasappelsap
– Een paar druppels vanille extract
– 20 ml vanillesiroop
– Crushed ice
– Ijsblokjes
Hoe maak je ’em?
- Voeg het sinaasappelsap, de vanillesiroop en de ijsblokjes in een shaker. Goed schudden!
- Neem een groot glas: voeg het crushed ice toe en giet het mengsel hierover.
- Giet de koffie in een tweede shaker.
- Voeg het vanille extract, de suiker en een ijsblokje toe. Opnieuw goed schudden.
- Voeg de inhoud van de tweede shaker bij in je glas. Doe dit zachtjes en voorzichtig zodat je verschillende lagen behoudt. Zorg dat de mousse in de shaker blijft met behulp van een lepel.
- Voeg tenslotte de mousse bij in het glas.
- Klaar!
Wij hebben op de redactie de limited edition Vintage 2011 ontdekt. Deze koffie is op basis van Arabica bonen geoogst op Colombiaanse plantages maar wordt gerijpt op Belgische bodem te Zeebrugge. Nespresso komt met de Vintage 2011 voor de eerste keer met een koffie die extra lang gerijpt is. Voor de echte koffieliefhebbers!