We hebben allemaal wel eens een ochtend waarop we niet weten of we naar een glas wijn of een kop koffie moeten grijpen. Goed nieuws: je hoeft nu niet meer te kiezen.

Een Californische wijnboer (van het Molinari Private Reserve) kwam op het idee om koffiebonen te laten weken in rode wijn. Daarna worden ze gedroogd en gebrand. Het resultaat is een overheerlijke koffie, maar dan met een diepe wijnsmaak. Volgens de producent wordt de wijnsmaak nog intenser met een ruime wolk melk. De koffie mag best even rusten voor je hem drinkt, zoals je ook een net ontkurkte fles zou laten ‘chambreren’. Als je echt uit je dak wil gaan, laat je brouwsel dan een nachtje chillen in de koelkast voor een opkikkerende ‘ijswijnkoffie’… Nee, je wordt er niet dronken van, alleen maar ongelofelijk wakker. Move over Starbucks, en laat dit zaakje aan de echte kenners over.

Hou je meer van bier dan van wijn? Dan zal deze nitrokoffie jouw ochtenden een ongelofelijke boost geven.

Interesse in koffie met wijn?

Nog even geduld uitoefenen. De wijnkoffie is voorlopig alleen te koop op de Molinari-website, maar zal weldra ook bij ons te degusteren zijn.