Lijd je aan een glutenallergie en denk je dat je niet meer kan genieten van heerlijke desserts? ELLE to the rescue. Wij helpen je op weg met vijf zoete gerechtjes, die stiekem lekker glutenvrij zijn. Glutenvrij maar niet minder lekker.
Chocoladecake
Ingrediënten
- 6-7 el gezeefde cacao
- 1/2 cup kokend water
- 2 tl vanilla extract
- 1 1/2 cup amandelmeel
- 1/2 tl baksoda
- 1 snufje zout
- 2/3 cup olijfolie
- 1 cup fijne kristalsuiker of witte basterdsuiker
- 3 eieren
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 170 °C.
- Vet een springvorm in met wat olijfolie en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.
- Doe de cacao en het kokende water bij elkaar en mix met een vork tot het een dik, maar vloeibaar geheel is. Voeg het vanille-extract toe, roer door en laat vervolgens afkoelen.
- Doe het meel, de baksoda en het zout in een kom en meng.
- Doe de suiker, de olijfolie en de eieren in een andere kom en mix het geheel minstens 3 minuten op een hoge snelheid tot een luchtige massa.
- Zet de mixer op de laagste snelheid en voeg het intussen lauwe chocolademengsel toe.
- Voeg daarbij het meelmengsel toe. Mix kort door totdat al het meel is opgenomen in het beslag.
- Doe het beslag in de springvorm en bak de cake ongeveer 45 minuten. De kern van de cake mag nog zacht aanvoelen.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de springvorm en ga vervolgens met een mes langs de raden alvorens de springvorm te verwijderen.
- Bestrooi met wat poedersuiker en serveer met vers fruit of een beetje mascarponeroom.
(Bron: Cakeje van eigen deeg)