Zo maak je de signature ELLE taart

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

180 min

Temps de cuisson

30 min

Nombre de personnes

1 taart

Niveau de difficulté

Medium

Zo maak je de signature ELLE taart

Ingrediënten

  • 200g chocolade
  • 240g suiker
  • 365g boter
  • 295g bloem
  • 50cl melk
  • 30g cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 4 eierdooiers
  • 2 vanillestokjes
  • 1 koffielepel bakmeel
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 45g pecannoten
  • 45g noten
  • 50g stukjes gezouten chocolade
  1. De eerste (brownie)laag Warm de oven voor. Laat de chocolade (200g), boter (100g) en suiker (115g) smelten op een zacht vuurtje. Eens alles gesmolten is, laat je het eventjes afkoelen. Vervolgens giet je de bloem (75g), 1 koffielepel bakmeel et een snuifje zuit samen in een kom en meng je dit mengsel op haar beurt met het eerste. Voeg nog 1 koffielepel vanille-extract toe. Klop op met de mixer terwijl je de twee eieren om de beurt toevoegt. Voeg de chocoladestukjes (50g), de noten en pecannoten toe en meng goed. Giet het geheel uit over een bakplaat en laat 15 minuutjes bakken aan 180°C. Eens de korst klaar en afgekoeld is, snijd je hem in de gewenste vorm –het ELLE logo dus.
  2. De tweede (crème)laag Breng de melk (50cl) aan de kook met de vanillestokjes en klop ondertussen de eierdooiers op met de suiker (50g). Voeg bloem (60g) toe aan het ei-suikermengsel. Vis de vanillestokjes uit de melk en giet die over het mengsel. Dat laatste warm je op een zacht vuurtje op tot het een dikke massa wordt. Laat dat even afkoelen en klop dan de afgekoelde crème op terwijl je beetje bij beetje de boter (150g) toevoegt. Giet dit in een spuitzak en laat het 30 minuutjes afkoelen.
  3. De derde (koekjes)laag Meng de boter (115g) en de suiker (70g) tot je een crème bekomt en meng dat met 20g opgeklopt ei. Werk af door ook bloem (160g), cacao (30g) en een snuifje zout toe te voegen. Bedek het met folie en plaats het een uurtje in de frigo. Strijk daarna het deeg uit op een bakplaat in de gewenste vorm en laat 10-15 minuutjes bakken aan 180°C.
  4. Stapel vervolgens alle lagen op elkaar: de brownie, de crèmelaag, de koekjeslaag en als finishing touch nog een crèmelaag. Decoreer zoals je zelf wil en smakelijk!

ads

ads