Boekweit pannenkoeken met kersen

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

10 min

Temps de cuisson

10 min

Nombre de personnes

4 people

Niveau de difficulté

Easy

Boekweit pannenkoeken met kersen

Ingrediënten

  • 1 theelepel baksoda
  • 140g boekweitmeel
  • 2 theelepels kaneel
  • 5 theelepels lichtbruine basterdsuiker
  • 85 zelfrijzende bloem
  • 3 klontjes boter
  • 284 ml botermelk
  • 3 eieren
  • Griekse yoghurt en ahornsiroop
  • kersen
  1. Doe de gehalveerde kersen in een kom met 1 eetlepel suiker, roer en zet opzij. Meng de rest van de suiker, boekweitmeel, kaneel en bakpoeder in een grote kom.
  2. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren daarin toe.
  3. Voeg karnemelk toe en roer tot een glad beslag ontstaat.
  4. Smelt een klontje boter in een anti-aanbak koekenpan.
  5. Lepel het beslag in de pan en bak deze een paar minuten, totdat er belletjes aan de oppervlakte verschijnen.
  6. Draai dan de pannenkoeken om en laat bakken aan de andere zijde.
  7. Hou de pannenkoeken warm in een oven op lage temperatuur terwijl je de rest van het beslag bakt.
  8. Serveer 2-3 pannenkoeken opgestapeld op elk bord, schep de kersen er bovenop en werk af met een lepel Griekse yoghurt en een scheutje ahornsiroop.

ads

ads