Boekweit pannenkoeken met kersen
Non spécifié
10 min
10 min
4 people
Easy
Ingrediënten
- 1 theelepel baksoda
- 140g boekweitmeel
- 2 theelepels kaneel
- 5 theelepels lichtbruine basterdsuiker
- 85 zelfrijzende bloem
- 3 klontjes boter
- 284 ml botermelk
- 3 eieren
- Griekse yoghurt en ahornsiroop
- kersen
- Doe de gehalveerde kersen in een kom met 1 eetlepel suiker, roer en zet opzij. Meng de rest van de suiker, boekweitmeel, kaneel en bakpoeder in een grote kom.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren daarin toe.
- Voeg karnemelk toe en roer tot een glad beslag ontstaat.
- Smelt een klontje boter in een anti-aanbak koekenpan.
- Lepel het beslag in de pan en bak deze een paar minuten, totdat er belletjes aan de oppervlakte verschijnen.
- Draai dan de pannenkoeken om en laat bakken aan de andere zijde.
- Hou de pannenkoeken warm in een oven op lage temperatuur terwijl je de rest van het beslag bakt.
- Serveer 2-3 pannenkoeken opgestapeld op elk bord, schep de kersen er bovenop en werk af met een lepel Griekse yoghurt en een scheutje ahornsiroop.
ads
ads