Buddha bowl met zoete aardappel, zoetzure paprika en quinoa
Non spécifié
35 min
50 min
4 personen
Easy
Buddha bowl met zoete aardappel, zoetzure paprika en quinoa
Ingrediënten
- 150 g quinoa
- 2 zoete aardappelen
- 2 rode paprika’s
- 4 handjes veldsla
- 1 granaatappel
- 1 witte ui
- 300 g kikkererwten uit een bokaal
- 2 takjes munt
- 3 eetlepels witte amandelpuree
- 30 g pompoenpitten
- 2 eetlepels rietsuiker
- 2 eetlepels witte azijn
- 1 teentje knoflook
- 2 snufjes paprikapoeder, 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels olijfolie
- Warm de oven voor op 180°C (stand 6).
- Schil en spoel de zoete aardappelen.
- Snijd ze in fijne schijfjes. Leg ze op een bakplaat.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie, zout, peper, paprikapoeder en de pompoenpitten toe.
- Laat bakken tot de aardappelen zacht en goudbruin zijn (15 tot 20 min).
- Spoel de quinoa en laat 15 min koken in gezouten water.
- Laat uitlekken. Spoel de paprika’s, snijd ze in grove stukken en haal de pitjes eruit.
- Verhit op een hoog vuur een eetlepel olijfolie, de suiker en de azijn in een pan.
- Voeg de paprika toe en bak die al roerend 15 min op een matig vuur.
- Kruid met peper en zout. Snijd de granaatappel open en haal er de vlezige zaden uit.
- Mix de uitgelekte kikkererwten, de muntblaadjes, de amandelpuree, de witte ui en de gepelde knoflook.
- Verdeel de gewassen en gedroogde veldsla, de quinoa, de paprika, de lauwe zoete aardappel, de granaatappel en de kikkererwtenpuree over 4 kommen. Dien onmiddellijk op.
ads
ads