Buddha bowl met gierst en kikkererwten
Non spécifié
30 min
25 min
4 personen
Easy
Buddha bowl met gierst en kikkererwten
Ingrediënten
- 140 g gierst
- 1 broccoli
- 2 venkelknollen
- 250 g kikkererwten uit een bokaal
- 1 ui
- 1 appel (granny smith)
- 1 citroen
- 30 g rozijnen
- 30 g walnoten
- 1 bosje koriander
- 10 takjes bieslook
- 1 eetlepel wasabipasta
- 2 potjes sojayoghurt
- peper van de molen
- olijfolie
- Kook de gierst 15 min in kokend gezouten water.
- Laat uitlekken. Voeg de rozijnen toe. Snijd de broccoli in roosjes.
- Spoel ze af onder water en stoom ze in 10 min gaar.
- Schil en hak de ui fijn.
- Spoel de koriander, haal de blaadjes eraf en snijd fijn. Spoel en snijd de bieslook fijn.
- Hou een derde van de koriander apart voor de versiering.
- Laat de ui 5 min al roerend fruiten in een pan met een eetlepel olijfolie.
- Voeg de kikkererwten toe en de grof gehakte noten, zout, peper en een derde van de gehakte koriander.
- Laat 5 min al roerend koken. Spoel de venkel en snijd in stukken.
- Spoel de appel, snijd in kleine stukken en besprenkel met citroen.
- Meng de sojayoghurt met de wasabi, een derde van de fijngehakte koriander, de bieslook, peper en zout.
- Verdeel de venkel, de appelstukjes, de gierst met rozijnen, de broccoli en de lauwe kikkererwten over 4 grote kommen.
- Voeg de saus toe en werk af met de rest van de koriander.
ads
ads