Buddha bowl met shimejis, rijst en linzen

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

30 min

Temps de cuisson

35 min

Nombre de personnes

4 personen

Niveau de difficulté

Easy

Buddha bowl met shimejis, rijst en linzen

Buddha bowl met shimejis, rijst en linzen

Ingrediënten

  • 100 g sushirijst
  • 2 soeplepels zwarte rijst
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 150 g koraallinzen
  • 2 koffielepels curry
  • 2 bakjes shimejis (beukenzwam)
  • 5 takjes fijngesnipperde basilicum
  • 1 tomaat
  • 10 rode radijzen
  • 4 koffielepels sesampasta
  • sap van 1 citroen
  • 1 kleine papaja
  • peper van de molen
  • 2 soeplepels agavesiroop
  • sesamzaadjes
  • olijfolie
  1. Spoel de witte en de zwarte rijst, laat hem koken in de rijstkoker (15 min).
  2. Laat afkoelen. Maak balletjes.
  3. Stoof de ui en de gesneden tomaat kort aan in een beetje olijfolie.
  4. Voeg de linzen, de curry en de peper toe.
  5. Dek af en laat 15 min sudderen.
  6. Stoof de champignons 5 min aan in een beetje olijfolie.
  7. Kruid met peper, zout en basilicum.
  8. Spoel de radijzen en dep ze droog.
  9. Hak in grove stukken.
  10. Schil de papaja, verwijder de zaadjes en snijd hem in stukjes.
  11. Meng de sesampasta, het citroensap en de agavesiroop.
  12. Voeg eventueel wat lauwwarm water toe.
  13. Verdeel de verschillende bereidingen over 4 borden en bestrooi met sesamzaadjes.
  14. Besprenkel met de saus en dien op.

ads

ads