Buddha bowl met shimejis, rijst en linzen
Non spécifié
30 min
35 min
4 personen
Easy
Buddha bowl met shimejis, rijst en linzen
Ingrediënten
- 100 g sushirijst
- 2 soeplepels zwarte rijst
- 1 fijngesnipperde ui
- 150 g koraallinzen
- 2 koffielepels curry
- 2 bakjes shimejis (beukenzwam)
- 5 takjes fijngesnipperde basilicum
- 1 tomaat
- 10 rode radijzen
- 4 koffielepels sesampasta
- sap van 1 citroen
- 1 kleine papaja
- peper van de molen
- 2 soeplepels agavesiroop
- sesamzaadjes
- olijfolie
- Spoel de witte en de zwarte rijst, laat hem koken in de rijstkoker (15 min).
- Laat afkoelen. Maak balletjes.
- Stoof de ui en de gesneden tomaat kort aan in een beetje olijfolie.
- Voeg de linzen, de curry en de peper toe.
- Dek af en laat 15 min sudderen.
- Stoof de champignons 5 min aan in een beetje olijfolie.
- Kruid met peper, zout en basilicum.
- Spoel de radijzen en dep ze droog.
- Hak in grove stukken.
- Schil de papaja, verwijder de zaadjes en snijd hem in stukjes.
- Meng de sesampasta, het citroensap en de agavesiroop.
- Voeg eventueel wat lauwwarm water toe.
- Verdeel de verschillende bereidingen over 4 borden en bestrooi met sesamzaadjes.
- Besprenkel met de saus en dien op.
ads
ads