Soep van pastinaak en knolselder en pastinaakchips

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

20 min

Temps de cuisson

30 min

Nombre de personnes

4 personen

Niveau de difficulté

Easy

Soep van pastinaak en knolselder en pastinaakchips

Ingrediënten

  • 200 gr knolselder
  • 300 gr pastinaak
  • 1 extra pastinaak voor de chips
  • 2 aardappeltjes
  • 1 zoete ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • Peper en zout
  • 50g boter
  • Enkele druppels truffelolie

SOEP

  1. Schil de pastinaak en knolselder en versnipper de ui en look.
  2. Bak dit kort in een beetje boter op een zacht vuur.
  3. Stoof alles en blus met de groentebouillon. Voeg de gesneden aardappel toe.
  4. Breng op smaak met peper en zout en gaar afgesloten verder.
  5. Mix alle brokjes wegzijn en werk af met truffelolie.

PASTINAAKCHIPS

  1. Was de pastinaak en snij in dunne schijfjes.
  2. Bak ze in een voorverwarmde oven die niet te hoog staat.
  3. Serveer ze samen met de soep.

Recept door Flandria

ads

ads