Ovenschotel met koolraap en wortel

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

25 min

Temps de cuisson

50 min

Nombre de personnes

5 personen

Niveau de difficulté

Medium

Ovenschotel met koolraap en wortel

Ingrediënten

  • 7 middelgrote aardappelen, geschild en in twee gesneden
  • 4 middelgrote wortelen (in stukjes)
  • 1/2 koolraap (in stukjes)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 500 gr mager rundergehakt
  • 1 runerbouillonblokje
  • Zout en peper
  1. Pak en grote en een kleine pan. In de kleine pan leg je de een paar stukjes wortel en een paar stukjes koolraap. In de grote pan leg je de rest van de wortel en koolraap samen met de ajuin.
  2. Voeg het gehakt toe aan de grote pan en voeg water toe in beide pannen.
  3. Zet de twee pannen op het vuur en bak terwijl je regelmatig roert.
  4. Kook de aardappelen 20 minuten gaar.
  5. Doe de bouillon, peper en zout in de pan met vlees.
  6. Zodra het vlees en de groenten gaar zijn, doe je ze in een ovenschaal. Hoe het pannetje met de groenten apart.
  7. Pureer de aardappelen en leg ze op het vlees-groentenmengsel
  8. Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven tot de bovenkant bruin wordt (ongeveer 15 minuten).
  9. Serveer en decoreer met de apart gehouden wortelen en koolraap.

ads

ads