Pindakaas-brownies
Non spécifié
20 min
40 min
10-12 stukken
Easy
Ingrediënten
- 2 eieren
- 250 g witte basterdsuiker
- 115 g bruine basterdsuiker
- 80g margarine + extra om in te vetten
- 60 g pindakaas met stukjes noot
- 120 g pure chocolade
- 1 vanillestokje
- 165 g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 g ongezouten pinda's (gepeld)
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Vet een rechthoekige bakvorm in met margarine. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit.
- Breek de chocolade in stukken en snijd de margarine in blokjes. Doe ze zamen in een glazen kom en plaats deze op een iets kleinere pan met daarin een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de margarine en chocolade zo ‘au bain-marie’.
- Klop de eieren los met een mixer en voeg de basterdsuiker, het gesmolten chocolademengsel, de pindakaas en het vanillemerg toe. Klop het mengsel zo’n 2 à 3 minuten goed door. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en roer alles tot een glad beslag.
- Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant wat glad. Strooi de pinda’s eroverheen en druk ze er een beetje in.
- Zet ongeveer 40 minuten in de oven.
- Laat het gebak ongeveer 15 minuten afkoelen en snijd het in vierkante brownies. Smakelijk!
Bron: www.calve.nl
Voor meer recepten met pindakaas, klik hier.
ads
ads