Banaan-mango loempia’s met kokosnoot- en chocoladeganache

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

30 min

Temps de cuisson

00 min

Nombre de personnes

8-10 personen

Niveau de difficulté

Medium

Banaan-mango loempia’s met kokosnoot- en chocoladeganache

©Pornchai Mittongtare

Ingrediënten

  • Ganache
  • 1 blikje ongezoete kokosmelk (ongeveer 400 g)
  • 1/3 kopje palmsuiker of 1/3 kopje lichtbruine cassonadesuiker
  • Anderhalve theelepel gemalen gember
  • 225 g fondant chocolade, in stukjes gesneden
  • Loempia's
  • 8 vierkante bevroren loempiavellen (laten ontdooien) (te koop in Albert Heijn)
  • 2 bananen, eerst in de lengte gehalveerd en dan in plakjes gesneden
  • 1 mango in reepjes van 7 op 2 cm gesneden
  • 1 ei, geroerd
  • Plantaardige olie
  • Verse muntblaadjes

Ganache

  1. Meng de kokosmelk, palmsuiker en gember in een pan. Laat even sudderen op een laag vuurtje en roer totdat de suiker opgelost is. Verwijder de pan vervolgens van het vuur.
  2. Voeg de chocolade toe en roer tot het mengsel gesmolten is en een gladde brij vormt.

Opgelet: Maak de ganache 1 dag op voorhand. Dek af en zet het in de frigo. Warm nog eens op op een licht vuurtje vlak voor het serveren.

Loempia

  1. Leg 1 loempiavel in diamandvorm op een werkblad (1 punt naar jezelf gericht en 1 punt in de omgekeerde richting).
  2. Leg eerst een stukje banaan in het midden van het loempiavel en leg er dan 2 reepjes mango bovenop. Vouw de onderste helft (die naar jou gericht is) van het loempiavel toe naar het midden over het fruit. Vouw vervolgens ook de zijkanten om naar het midden. Smeer het nog niet omgevouwen stuk loempiavel in met het geklutste ei. Vouw nu het loempiavel volledig samen, zodat het fruit helemaal bedekt is.
  3. Leg de loempia op bakpapier. Herhaal de handeling nog 7 keer totdat je 8 loempia’s hebt.Tip: Je kan de loempia’s maximum 4 uur op voorhand maken. Dek af met vershoudfolie en bewaar in de frigo.
  4. Doe genoeg plantaardige olie (4cm diep) in een diepe pan en warm de olie op tot 180°C – 190°C. Leg de loempia’s in de olie en bak totdat ze goud en krokant zijn. Vergeet ze niet om te draaien, zodat beide kanten gelijk gebakken zijn. Leg de loempia’s vervolgens op een velletje keukenrol om uit te lekken.
  5. Besprenkel de loempia’s voor het serveren met wat muntblaadjes en de kokosnoot- en chocoladeganache.

Bron: www.epicurious.com

ads

ads