Klassieke ontbijtrepen
Non spécifié
20 min
60 min
8 personen
Easy
Ingrediënten
- 250 gram havermout
- 100 gram gedroogde vruchtjes (cranberry's, rozijnen, dadels, abrikozen...)
- +\- 50 gram pure (kook-)chocolade in stukjes, nootjes (pistache-, pindanootjes, amandelen), zonnebloempitjes, pijnboompitjes, sesamzaadjes...
- Een blikje gecondenseerde melk: 397 gram
- Voor het vloeibare deeltje: stroop (appel, suiker), honing, pindakaas, choco...
- Verwarm de oven voor op 130°C en vet een bakplaat in met olie.
- Mix de havermout, vruchtjes en andere smaakmakers door elkaar.
- Verwarm de gecondenseerde melk in een pan en voeg het havermoutmengsel toe.
- Roer het geheel door elkaar op een laag vuurtje (want melk brandt makkelijk aan)
- Giet het mengsel op de bakplaat en strijk het plat met een spatel.
- Bak een uurtje in de oven en laat 15 min afkoelen.
- De lekkerbekken kunnen de repen dompelen in yoghurt, choco, pindakaas, of voor een crunchy touch wat (ongekookte) quinoa toevoegen
- Snijd het geheel in reepjes.
(Bron: Nigella Lawson)
ads
ads