Tiramusú met frambozen

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

20 min

Temps de cuisson

300 min

Nombre de personnes

8-10 personen

Niveau de difficulté

Easy

Tiramusú met frambozen

Ingrediënten

  • 500 g mascarpone
  • 100 ml cacaocrème
  • 500 ml hete espressokoffie
  • 375 g frambozen
  • 4 el cacaogrué (fijngemalen cacaobonen)
  • 30 à 36 boudoirkoekjes
  • 3 el oranjebloesemwater
  • 75 g poedersuiker
  • 8 eieren
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 2 tl gemalen kardemom
  • snuifje zout
  1. Splits de eieren. Doe eierdooiers en poedersuiker in de mengkom van de keukenrobot. Meng met de draadgarde op stand 8 tot een dikke massa.
  2. Laat de keukenrobot zachter draaien (stand 4) en voeg de mascarpone toe. Doe er ook sinaasappelschil, kardemom en oranjebloesemwater bij. Meng kort tot je een homogeen geheel krijgt en schep in een grote kom.
  3. Was en droog de mengkom en de draadgarde grondig af. Klop de eiwitten op stand 8 stijf, samen met wat zout. Spatel het eiwitschuim onder de mascarpone.
  4. Meng de espresso met de cacaocrème. Dompel de helft van de boudoirkoekjes in de mengeling en breng een laag aan op de bodem van een grote schotel. Bedek met de helft van de mascarpone en frambozen.
  5. Dompel de rest van de boudoirkoekjes in de koffiemengeling en leg op de frambozen.
  6. Bedek met de rest van de mascarpone en de frambozen. Werk af met cacaogrué.
  7. Plaats voor het opdienen 4 à 6 uur op een koele plek.

Kan je ook niet wachten om aan de slag te gaan, ontdek hier het limited “Queen of hearts” – gamma van KitchenAid:

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met KitchenAid.
www.kitchenaid.be

ads

ads