Kokkels op z’n Oosters door Michaël Vrijmoed
Non spécifié
30 min
25 min
2 personen
Medium
Ingrediënten
- 200 g Zeeuwse kokkels
- 1 teentje knoflook
- 1 stukje gember van 3 cm
- een scheutje neutrale olie zoals arachideolie of zonnebloemolie
- 5 dl gevogeltebouillon
- 1 mespuntje madrascurrypoeder
- 1 mespuntje kurkuma
- 1 dl kokosmelk
- 1⁄2 stengel citroengras
- 1 stukje rode peper, van de zaadjes ontdaan
- verse korianderblaadjes
- 1 rijpe Hass-avocado
- limoensap naar smaak
- een scheutje olijfolie
- gekonfijte tomaat
- Spoel de kokkels grondig om het zand te verwijderen.
- Snipper de knoflook en de gember, en gaar zachtjes in een scheutje neutrale olie. Voeg de andere ingrediënten van de currysaus toe en laat trekken. Giet de saus door een fijne zeef.
- Schik de kokkels naast elkaar in een kookpot en bevochtig voor de helft met de currysaus. Gaar de kokkels in de kookpot met deksel tot de schelpjes openen.
- Schep de geopende schelpjes over in een mooie kom, werk naar smaak af met het garnituur en overgiet met de gezeefde saus.
HET BOEK
Deze en andere recepten vind je in het boek ‘Vrijmoed Eenvoud’. De prachtige foto’s zijn van Heikki Verdurme en voor de teksten stonden Michaël Vrijmoed en Toni De Coninck in.
Uitgeverij Lannoo, € 29,99, lannoo.be
ads
ads