Vegan ‘ceviché’ van venkel

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

10 min

Temps de cuisson

120 min

Nombre de personnes

2 personen

Niveau de difficulté

Easy

Vegan ‘ceviché’ van venkel

Ingrediënten

  • 2 venkels
  • 3 limoenen
  • 1 ½ el poedersuiker
  • 1 handje cashewnoten
  • veldsla
  • chilliflakes (optioneel)
  1. Snij met een mandoline de 2 venkelknollen zo fijn mogelijk (hou wat van het groen voor de afwerking en decoratie).
  2. Dressing om te marineren: pers de limoenen en meng het sap met het poedersuiker.
  3. Doe de gesneden venkel en het sap samen in een kom. Meng goed door elkaar. Sluit af met een deksel en zet dit mengsel minstens  2 uur in de koelkast.
  4. Voor de afwerking: doe de veldsla in je slakom en leg de gemarineerde venkel er bovenop, samen met de cashewnoten (en wat chilliflakes indien je van pit houdt). De rest van de dressing kun je apart op tafel zetten om toe te voegen indien gewenst.

Bron: Marie-Emilie Swolfs 

ads

Maxine Detaellenaere
Maxine Detaellenaere

ads