Salade van peulvruchten met griekse yoghurt door Michaël Vrijmoed
Non spécifié
25 min
20 min
2 personen
Medium
Ingrediënten
- 300 g diepvrieserwten
- 2 dl kippenbouillon
- een scheutje room
- 3 muntblaadjes
- een takje dragon
- 500 g Griekse yoghurt
- peper, fleur de sel
- 5 snijbonen
- 100 g verse erwten
- 1 venkel
- 1 stengel rabarber
- 1 Granny Smith-appel
- 6 radijzen
- enkele takjes kervel
- 1 eetlepel broodcroutons
- Kook de erwten kort maar hevig en laat ze schrikken in ijswater. Mix ze glad met de overige ingrediënten en passeer door een fijne zeef.
- Kruid de yoghurt met peper en zout.
- Kook de snijbonen en verse erwten beetgaar, en laat ze schrikken in ijswater.
- Snij de bonen in slierten, ontdoe de erwten van hun pel. Snij de venkel in dunne plakjes, schil de rabarber en leg ook deze kort in ijswater.
- Snij de appel en radijzen in brunoise.
- Leg de yoghurt in het midden van een kom, giet er de coulis van erwten rondom en werk af met de salade.
HET BOEK
Deze en andere recepten vind je in het boek ‘Vrijmoed Eenvoud’. De prachtige foto’s zijn van Heikki Verdurme en voor de teksten stonden Michaël Vrijmoed en Toni De Coninck in.
Uitgeverij Lannoo, € 29,99, lannoo.be
ads
ads