Oester met avocado en appel door Michaël Vrijmoed
Non spécifié
45 min
0 min
2 personen
Easy
Ingrediënten
- 8 oesters type Gillardeau No. 2 (of een andere variëteit van creuse oesters)
- 1 sjalot
- 3 korianderblaadjes
- 1⁄2 grannysmithappel
- 1⁄2 Hass-avocado
- de zeste van 1 limoen
- 1 avocado
- 1 eetlepel sojasaus
- enkele druppels limoensap
- 3 korianderblaadjes
- een mespuntje limoenzeste
- 3 grannysmithappels
- 5 korianderblaadjes
- extra korianderblaadjes
- Haal de oesters uit de schelp en verwijder zorgvuldig eventuele stukjes schelp.
- Reinig de schelpen en laat ze drogen.
- Versnipper de sjalot en snijd de korianderblaadjes fijn. Snij een halve appel in een fijne brunoise, de avocado in kubusjes en de oesters in stukken en meng alles voorzichtig.
- Meng de ingrediënten voor de avocadocrème in een kom of een blender.
- Spuit wat avocadocrème in de lege schelpen en beleg met de oesters en de salade.
- Mix nu de drie appels met de blaadjes koriander in een centrifuge. Werk de oesters af met verse koriander en een theelepel van de verse appeljus.
HET BOEK
Deze en andere recepten vind je in het boek ‘Vrijmoed Eenvoud’. De prachtige foto’s zijn van Heikki Verdurme en voor de teksten stonden Michaël Vrijmoed en Toni De Coninck in.
Uitgeverij Lannoo, € 29,99, lannoo.be
ads
ads