Zo maak je een citroentaart met meringue
Non spécifié
90 min
90 min
8 personen
Difficult
Ingrediënten
- 130 g bloem
- 50 g poedersuiker
- 20 g amandelpoeder
- 80 g koude boter in blokjes voor het deeg
- 150 g boter voor de vulling
- 1 snuifje zout
- 4 eieren
- 225 g eiwit
- 475 g suiker
- 10 cl citroensap
- De schil van 2 citroenen
- 2 gelatineblaadjes
- 2 koffielepels maïszetmeel
- 1 koffielepel witte azijn
- Doe bloem, poedersuiker, zout en amandelpoeder in een kom. Voeg de koude blokjes boter toe en mix tot een kruimelige massa ontstaat. Voeg het ei toe en kneed enkele minuten tot een deegbal. Verpak in huishoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
- Rol het deeg uit op een vel bakpapier in een cirkel met een dikte van 5 mm. Plaats in een bakvorm met een diameter van 24 cm. Snijd het overtollige deeg weg en plaats opnieuw 30 minuten in de koelkast.
- Bedek het taartdeeg met een vel bakpapier en gedroogde peulvruchten (zodat het deeg plat blijft) en bak 20 min in een voorverwarmde oven op 180 ° C. Verwijder de peulvruchten en bak nog eens 10 min.
- Doe intussen 150 gram suiker, 3 eieren, het citroensap en de citroenschil in een pan en klop op een middelhoog vuur op tot een dikke crème. Week de gelatineblaadjes in koud water, giet het water af en voeg toe aan de citroencrème. Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe.
- Verdeel de room over het afgekoelde taartdeeg en plaats in de koelkast.
- Maak tot slot de meringue klaar volgens het basisrecept en verdeel over de hele taart : klop het eiwit op tot het een schuimige textuur krijgt. Voeg een snuifje zout toe en klop nog verder op hogere snelheid op. Voeg, zodra het eiwit stijf is, 325 gram suiker toe in vier keren. Blijf kloppen tot de suiker opgelost is en de meringue glanst. Voeg de gezeefde maizena en de azijn toe. Klop opnieuw tot je een homogene massa krijgt.
- Laat het eiwitschuim bruin worden met een crème-brûléebrander en dien op.
Meer dessertideeën:
ads
ads