Tartaar van rode biet
Non spécifié
20 min
120 min
2 à 3 personen
Beginner
Ingrediënten
- 2 rode bieten, rauw
- tot 3 eetlepels schapen- of soja-yoghurt
- 1 handvol fijngehakte pistachenoten
- ½ rode ui
- ½ teentje knoflook
- 4 takjes platte peterselie
- 2 eetlepels tamari
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gerookte-paprikapoeder
- Versgemalen peper en zout
- Spoel de rode bieten, droog ze af en wikkel ze in aluminiumfolie. Plaats in een voorverwarmde oven en bak 2 uur lang op 180°C. Laat afkoelen.
- Schil de bieten en snij in blokjes.
- Pel de ui en het knoflook en snipper fijn. Spoel en droog de peterselie. Haal de blaadjes van de stengel en snij ze fijn.
- Meng in een grote kom olijfolie, tamari, mosterd, rode ui, knoflook en peterselie. Voeg de bieten toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Schik een eetlepel yoghurt op de borden. Plaats daarop de bietentartaar en voeg wat pistachenoten toe voor een knapperige toets.
ads
ads