Zijn naam doet alle fijnproevers in België en ver daarbuiten watertanden. Bovendien is hij al even innemend als de chocolaatjes die hij maakt. Maar Pierre Marcolini is vooral een van de eersten die het bean-to-bar-principe toepasten door de beste cacaobonen ter wereld te selecteren en die daarna zelf te verwerken. Vandaag blijft hij nieuwe creaties bedenken die jong en oud verbluffen.

Pierre Marcolini nodigt vijf lezers of lezeressen van ELLE Eten uit om een kijkje te komen nemen achter de schermen van zijn atelier. De chocolatier-patissier zal op woensdag 7 augustus 2019 met plezier van je lekkerste desserts proeven.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Pierre Marcolini (@pierremarcolini) le

HET CONCEPT

De ELLE Eten-redactie legt jullie maar al te graag in de watten door jullie recepten in de kijker te zetten. Recepten van onze lezers of lezeressen publiceren zit trouwens in ons DNA. Voor ons herfstnummer (in de boekhandel op 5/9), wilden we jullie recepten voor de lekkerste desserts en taarten op basis van CHOCOLADE delen.

Hoe gaat het in zijn werk? Stuur ons je favoriete recept op basis van chocolade (wit, melk, puur, ruby … ). Het recept waar je vrienden op elk feest naar vragen, dat je van je grootmoeder hebt gekregen of dat je zelf hebt bedacht door te experimenteren in de keuken. De redactie zal haar vijf favoriete recepten selecteren. Die worden dan gepubliceerd in ons magazine van september/oktober en op de website elleeten.be.

Pierre Marcolini zal in de voormiddag proeven van de geselecteerde gerechten en zijn deskundige mening geven.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Pierre Marcolini (@pierremarcolini) le

PRAKTISCH

Het bezoek aan het atelier van Pierre Marcolini en de shooting vinden plaats op woensdag 7/8 van 9 tot 12 uur.

Deelnemers moeten dus absoluut beschikbaar zijn op die datum en naar Brussel kunnen komen.

DEELNEMEN?

Om je voor de wedstrijd te kunnen inschrijven moet je minstens 18 jaar oud en een inwoner van België zijn. Je mag geen professionele patissier of chocolatier zijn.

Stuur ons:

  • je recept
  • een foto van het bereide gerecht
  • 2 tot 3 regels waarin je uitlegt waarom dit je favoriete recept is
  • je portretfoto
  • je contactgegevens
  • de link naar je Instagram-account of blog (optioneel)

Mail alles naar redactie@elleeten.be VOOR zondag 7 juli 2019 om middernacht.

De resultaten worden bekendgemaakt op vrijdag 12 juli 19 onderaan dit artikel, op Instagram en op Facebook.