Gefrituurde avocadohapjes

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

15 min

Temps de cuisson

15 min

Nombre de personnes

4 personen

Niveau de difficulté

Easy

Gefrituurde avocadohapjes

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 1 limoen
  • Zout
  • 50 g tarwemeel
  • 50 g maisbloem
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels cashewnotenpuree
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1/2 koffielepel chilipoeder
  1. Schil de avocado’s en snij ze in dunne plakjes. Snij de limoen doormidden en sprenkel het sap van de ene helft over de plakjes avocado. Zet even aan de kant.
  2. Bereid de saus door de cashewnotenpuree, het sap van de tweede limoenhelft, de komijn en het paprika- en chilipoeder te mengen. Zet aan de kant.
  3. Neem een kom en vermeng daarin de twee soorten bloem, het paprikapoeder, het zout en de amandelmelk tot je een homogene pasta verkrijgt. Dompel de plakjes avocado in het mengsel en bak ze dan enkele minuutjes in de friteuse, tot de pasta errond mooi goudbruin kleurt.
  4. Haal de plakjes uit de friteuse en leg ze op een met keukenpapier bedekt bakrooster.
  5. Bestrooi ze licht met peper en zout… en opdienen maar!

ads

Virginie Dupont
Virginie Dupont

ads