Arepa met zwarte bonen, mais, paprika en avocadosalsa
Non spécifié
20 min
25 min
2 personen
Easy
Ingrediënten
- 300 g voorgekookt maismeel
- 1 tl Himalayazout
- Olijfolie om in te bakken
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 2 maiskolven, gekookt
- 1⁄2 bosje koriander, bewaar nog wat takjes
- 1 avocado, in blokjes
- Sap van 1 limoen
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 blikje zwarte bonen (190 g)
- Meng maismeel en zout in een kom, voeg scheut voor scheut 450 ml water toe en kneed dit samen tot een deeg. Laat het 3 minuten rusten, verdeel het in 8 gelijke porties en maak er ballen van. Druk ze plat tot koeken van 1 cm dik. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de arepa’s in 5-8 minuten aan iedere kant goudbruin. Je kunt er een paar tegelijk in de pan bakken.
- Bak ondertussen de paprika in een grillpan 3 minuten op hoog vuur. Snij de maiskorrels van de kolven.
- Hak voor de salsa de koriander grof, (hou een paar takjes achter voor garnering). Pureer de koriander met de avocado, 2 eetlepels limoensap en de olijfolie. Breng op smaak met extra limoensap en een beetje zout.
- Snij de broodjes open en bestrijk ze eerst met de salsa. Vul ze dan met de zwarte bonen, wat gegrilde paprika en mais. Top af met extra salsa en achtergehouden korianderblaadjes.
Goed om weten! Mais(meel) verbetert de eetlust en de spijsvertering, en zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen. Zwarte bonen zijn voedzaam en kunnen helpen bij keelontsteking en blaasproblemen. Ze ondersteunen de menopauze en het voortplantingssysteem.
HET BOEK
Deze en andere Ayurvedische recepten vind je in het boek ‘Holy happy belly’ van Bianca Fabrie, met foto’s van Simone van Rees, Snor, € 21,99, uitgeverijsnor.nl & vanhalewyck.be.
LEES OOK
ads
ads