Amandel­ kokoswafel met banaan en kokosyoghurt

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

10 min

Temps de cuisson

15 min

Nombre de personnes

2 personen

Niveau de difficulté

Easy

Amandel­ kokoswafel met banaan en kokosyoghurt

Ingrediënten

  • 100 g amandelmeel
  • 1 el kokosmeel
  • 1⁄4 tl bakpoeder
  • 1 mespunt (Himalaya-)zout
  • 2 eieren
  • 2 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 2 el kokosdrink
  • 300 g kokosyoghurt
  • 1 banaan, in plakjes
Bianca Fabrie

Bianca Fabrie

  1. Verwarm het wafelijzer.
  2. Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout in een kom. Kluts in een andere kom de eieren en roer er ahornsiroop, kokosolie en kokosdrink door. Giet het eiermengsel bij de droge ingrediënten en klop met een garde tot een glad beslag.
  3. Giet het beslag in het wafelijzer en bak 4 minuten of tot ze gaar, goudbruin en krokant zijn.
  4. Serveer de wafels met een paar lepels kokosyoghurt en plakjes banaan. Giet er nog wat extra ahornsiroop overheen.

Goed om weten! Deze wafels zijn in een handomdraai gemaakt en erg lekker. Als je geen wafelijzer hebt, kun je van het beslag ook pannenkoeken bakken.

 

HET BOEK

Holly happy belly

Deze en andere Ayurvedische recepten vind je in het boek ‘Holy happy belly’ van Bianca Fabrie, met foto’s van Simone van Rees, Snor, € 21,99, uitgeverijsnor.nl & vanhalewyck.be.

Ik koop het boek!

LEES OOK

ads

Virginie Dupont
Virginie Dupont

ads