Amandel kokoswafel met banaan en kokosyoghurt
Non spécifié
10 min
15 min
2 personen
Easy
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel
- 1 el kokosmeel
- 1⁄4 tl bakpoeder
- 1 mespunt (Himalaya-)zout
- 2 eieren
- 2 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
- 2 el kokosolie, gesmolten
- 2 el kokosdrink
- 300 g kokosyoghurt
- 1 banaan, in plakjes
- Verwarm het wafelijzer.
- Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout in een kom. Kluts in een andere kom de eieren en roer er ahornsiroop, kokosolie en kokosdrink door. Giet het eiermengsel bij de droge ingrediënten en klop met een garde tot een glad beslag.
- Giet het beslag in het wafelijzer en bak 4 minuten of tot ze gaar, goudbruin en krokant zijn.
- Serveer de wafels met een paar lepels kokosyoghurt en plakjes banaan. Giet er nog wat extra ahornsiroop overheen.
Goed om weten! Deze wafels zijn in een handomdraai gemaakt en erg lekker. Als je geen wafelijzer hebt, kun je van het beslag ook pannenkoeken bakken.
HET BOEK
Deze en andere Ayurvedische recepten vind je in het boek ‘Holy happy belly’ van Bianca Fabrie, met foto’s van Simone van Rees, Snor, € 21,99, uitgeverijsnor.nl & vanhalewyck.be.
LEES OOK
- Top 5 rooftop bars in Brussel
- 10 romantische bars in Brussel
ads
ads