Gegrilde avocado, Beluga-linzen en mangovinaigrette
Non spécifié
30 min
19 min
4 personen
Easy
Ingrediënten
- 2 avocado's
- Olijfolie
- Paprikapoeder
- 1/2 mango
- 30 ml limoensap
- 30 ml sinaasappelsap
- 1 eetlepel honing
- 1/2 koffielepel komijn
- 1/2 koffielepel gele curry
- 40 ml olijfolie
- 1 handje verse koriander
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje peper
- 240 gram Beluga-linzen
- 1/2 rode ui
- 12 kerstomaatjes
- Spoel de (zwarte) Beluga-linzen onder koud water af. Doe ze in een pan met koud water en breng aan de kook. Laat gedurende 15-20 minuten doorkoken. Giet af en laat afkoelen.
- Schil de ui en versnipper hem, hak de kerstomaatjes in vier en snij de koriander fijn. Meng de linzen, tomaten, ui en koriander in een slakom. Voeg wat peper en zout toe.
- Schil de mango en snij hem in stukjes. Mix de mango, het limoen- en sinaasappelsap, de honing en de olijfolie in een blender. Voeg er dan de kruiden (komijn, curry, peper en zout) en de verse koriander bij.
- Snij de avocado’s middendoor en schil ze met een mesje of til ze voorzichtig met een eetlepel uit hun schil (kies vooraf voor stevige avocado’s die nog niet al te rijp zijn). Smeer zowel de avocado’s als je grillpan met olijfolie in. Gril gedurende 4 min (de holle kant). Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Bestrooi met verse koriander en zwarte sesamzaadjes en dien op. Smakelijk!
#ELLEFOODTEAM
Philippine – @healthphi op Instagram – pendelt tussen Brussel en Citadella (bij Venetië in Italië). Deze 26-jarige diëtiste houdt van koken met groenten in al hun vormen en soorten. Ze bereidt kleurrijke en vooral evenwichtige gerechten vol vitamines. Kortom, een lekkere en gezonde keuken.
Haar succesrecept? De poke bowl.
Haar projecten: ze droomt ervan om door te breken met haar eigen blog en ooit een eigen receptenboek te schrijven.
LEES OOK
ads
ads