Recept: steak tartaar

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

20 min

Temps de cuisson

00 min

Nombre de personnes

8 personen

Niveau de difficulté

Medium

Recept: steak tartaar

Ingrediënten

  • 1kg rundvlees
  • 4 dooiers
  • 6 sjalotjes
  • 6 lepels mayonaise
  • olijfolie of arachideolie
  • goede azijn
  • peper & zout
  • peterselie
  • kappertjes
  • tabasco
  • worcestersaus
  • mosterd
  • artisjokbodems
  • bloemblaadjes van zonnebloemen
  • zonnebloempitten
  • kurkuma

Tools:

  • snijplank & messen
  • kommen
  • dresseer ring
  • pan
  1. Hak het vlees fijn (of draai door een vleesmolen)
  2. Snipper de sjalotjes fijn
  3. Hak de peterselie fijn
  4. Hak de kappertjes fijn
  5. Meng alles à la minute
  6. Dresseer de steak tartaar in de artisjokbodem, en werk af in de vorm van een zonnebloem met de blaadjes, pitten en kurkuma

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Les Vins de Bordeaux. 

www.bordeaux.com

ads

ads