Gazpacho met mediterrane kruiden

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

5 min

Temps de cuisson

0 min

Nombre de personnes

Voor 4 kommen of 10 aperoglaasjes

Niveau de difficulté

Beginner

Gazpacho met mediterrane kruiden

Ingrediënten

  • 1,5 kg mooi rijpe tomaten
  • 1 kleine geschilde komkommer, zaadjes verwijderd, grof gesneden
  • 1 medium rode paprika, zaadjes verwijderd, grof gesneden
  • 1 kleine zoete gele ui, grof gesneden
  • 1 bakje (250 gram) SoCheeze mediterrane kruiden
  • 1 lookteen, gekaramelliseerd in de oven*
  • 1 handje verse basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels sherry-azijn of rodewijn-azijn
  • 60 ml koudgeperste olijfolie
  • ¾ theelepel Himalaya- of zeezout
  • Zwarte peper

Bereiding

 

  1. Was de tomaten, snij ze doormidden, haal de zaadjes eruit en verwijder de kroon. Hou een deel van de zaadjes opzij voor afwerking. Snij de tomaten in grove stukken.
  2. Doe tomaten, paprika, komkommer, ui, look, basilicum (hou een paar blaadjes opzij voor de afwerking), zout en azijn in de blender. Mix enkele minuten tot de gazpacho mooi glad is.
  3. Breng op smaak met peper en voeg de olijfolie toe terwijl de blender zacht draait.

Verdeel de gazpacho over 4 kommen of 10 aperoglaasjes. Werk de gazpacho af met blokjes SoCheeze, tomatenzaadjes en basilicum.

 

* Om je look te karamelliseren neem je een volledige lookbol, waar je de top vanaf snijdt. Plaats op een vel bakpapier, giet er een theelepel olijfolie overheen en wikkel in het bakpapier. De lookbol kan alleen of samen met een ander ovengerecht 30 à 45 min mee in de oven tot die mooi gekaramelliseerd is.

 

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met SoCheeze.
www.sofine.eu

 

ads

ads