Gezonde snack: vegan snickers met pompoen
Non spécifié
240 min
20 min
20 repen
Easy
Ingrediënten
- 1 kopje walnoten (170 gr)
- 3/4 kopje geroosterde pinda's (180 gr)
- 8 kleine dadels
- 4 lepels cacao
- 200 gr gebakken pompoen (met schil)
- 230 gr pindakaas
- 50 gr agavesiroop of honing (dit is niet veganistisch)
- 50 ml water
- 1/2 eetlepel speculaaskruiden
- 1 eetlepel sojasaus
- 1-2 handen vol pindanoten
- 125-150 gr pure chocolade 90%
- Maal in de keukenmachine de noten en pinda’s tot kleine stukjes. Voeg de dadels en het cacaopoeder toe en meng tot je een homogene massa krijgt, kruimelig, maar stevig.
- Verdeel de korst over de bodem van een taartpan van 22 cm (bekleed met bakpapier).
- Meng voor de karamellaag alle ingrediënten met een keukenmachine tot een glad, homogeen mengsel. Giet de vulling over de korst. Plaats in de koelkast gedurende 3-4 uur.
- Haal je bereiding uit de koelkast en laat 30 minuten rusten, daarna haal je de snickers uit de pan en snijd je deze in rechthoeken van ongeveer 8 cm x 2 cm. Bedek elke reep goed met pinda’s en vervolgens met een laagje chocolade.
#ELLEETENCLUB
Met haar instagram Natural by Natalia (7K) deelt Natalia Vanthienen haar vele passies: zelfgemaakte natuurlijke zepen, suikervrije lekkernijen en veganistische recepten. Daarnaast heeft de Brusselse talent voor fotografie en keramiek.
Instagram : @naturellebynatalia
Website: naturellebynatalia.com
ads
ads