Zelfgemaakte superfood granola met plantaardige Griekse yoghurt
Non spécifié
15 min
40 min
300 gram granola
Beginner
Ingrediënten
- 20 g extra vergine kokosolie
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 rijpe banaan (100 g), in stukjes
- 1 citroen, sap (4 el)
- 100 g havermout
- 75 g boekweitvlokken
- 20 g kokosvlokken
- 20 g lijnzaad
- 40 g pompoenpitten
- 20 g rauw sesamzaad
- 75 g rauwe walnoten
- 1 sinaasappel, geraspt
- 1⁄2 el kaneel
- Snufje zout
- 2 el goji bessen
- 200 ml Abbot Kinney’s Coco Greek Style
- handje blauwe bessen
- handje bramen
- verse munt
- Verwarm de oven voor op 170 °C graden, en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Smelt de kokosolie in een steelpan op laag vuur.
- Doe de kokosolie, olijfolie, banaan en citroensap in de keukenmachine. Pureer totdat alles
goed is gemengd.
- Meng de havermout, boekweitvlokken, kokosvlokken, alle zaden, walnoten, sinaasappelrasp,
kaneel en zout in een kom.
- Voeg de inhoud van de keukenmachine toe aan de kom en roer totdat alles goed is gemengd.
- Verdeel de granola gelijk over het bakpapier, en schuif de bakplaat in de oven voor ca. 40 minuten. Schep elke 12 minuten de granola om zodat die gelijkmatig bruin wordt.
- Laat de granola volledig afkoelen. Voeg de goji bessen toe, meng, en berg de granola op in een weckpotje.
- Strooi je zelfgemaakte granola over de plantaardige yoghurt en voeg wat bessen en muntblaadjes toe.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads