Recept: feestelijke pumpkin pie met cream cheese frosting

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

40 min

Temps de cuisson

45 min

Nombre de personnes

8 personen

Niveau de difficulté

Easy

Recept: feestelijke pumpkin pie met cream cheese frosting

Ingrediënten

  • 300 g vruchtvlees van butternut
  • 200 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 g amandelpoeder
  • 130 g gezouten boter
  • 3 eieren
  • 120 g lichtbruine suiker
  • 3 theelepels kaneel
  • 1 snuifje fleur de sel
  • 100 g verse smeerkaas
  • 100 g poedersuiker
  • 2 eetlepels lauwe melk
  • 1 eetlepel pistachenoten
  • Granaatappelpitten
  1. Snij de pompoen in tweeën en bak 20 minuten in de oven op 180 °C op een bakplaat. Schil en mix het vruchtvlees. Hou opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de eiwitten stevig op. Smelt de boter. Doe de suiker en de eierdooiers in een mengkom en klop op. Voeg de butternutpuree, het kaneel en de fleur de sel toe. Meng er bloem, bakpoeder en amandelpoeder onder, en voeg dan de lauwe gesmolten boter toe. Meng goed dooreen.
  3. Roer de eiwitten heel voorzichtig onder het mengsel. Doe in een beboterde cakevorm en bak 45 minuten in de oven. Check of de cake goed doorbakken is door er met de punt van een mes in te prikken. Als het mes er helemaal schoon weer uitkomt, is de cake gaar.
  4. Laat het gebak afkoelen en haal uit de vorm. Maak de topping klaar door de verse kaas, de poedersuiker en de lauwe melk in een kom te mengen. Breng de topping aan op de taart en werk af door er stukjes ongezouten pistachenoten en enkele granaatappelpitjes over te strooien.

pumpkin pie pompoentaart dessert

ads

ads