FOOD. Trifle met granola en kaneel
Non spécifié
20 min
30 min
4 personen
Easy
Ingrediënten
- 2 tl kaneelpoeder
- 30 cl slagroom
- 500 g Griekse yoghurt
- Enkele druppels oranjebloesemwater
- Cranberrycompote
- 50 g hazelnoten
- 50 g amandelen
- 50 g walnote
- 50 g havervlokken
- 50 g rietsuiker
- 10 g zonnebloemolie
- 70 g acaciahoning
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Hak de noten en de havervlokken fijn. Voeg de rietsuiker, honing, zonnebloemolie en 1 tl kaneel toe en meng goed.
- Leg het notenmengsel (granola) op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 30 min. in de oven. Schep regelmatig om.
- Klop de slagroom stijf en voeg de yoghurt toe. Meng er 1 tl kaneel en hetoranjebloesemwater door.
- Doe in elk dessertglaasje een laagje compote, dan een laagje room en tot slot een laagje granola. Herhaal de laagjes en zet de glaasjes in de koelkast tot je ze serveert.
Tip: doe de trifle vlak voor het serveren in de glaasjes, dan blijft de granola lekker krokant.
Bron: Dille & kamille
ads
Ingeborg Deleye
Houdt van Scandinavische interieurs, Franse effortless chic en de Griekse zon. Werkt als freelance journaliste, onder meer voor ELLE.be
ads