Mosselen met groene curry en koriander van Nénu

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

20 min

Temps de cuisson

15 min

Nombre de personnes

4 personen

Niveau de difficulté

Medium

Mosselen met groene curry en koriander van Nénu

Ingrediënten

  • 300g jumbo-mosselen
  • 1/2 teentje look
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel groene currypasta
  • 1 eetlepel oestersaus
  • Boternoot
  • 1 glas water of visbouillon
  • 4cl witte wijn
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • Een paar schijfjes verse rode peper
  • 1/4 bos verse koriander
  • 1/4 bos lavas
  • 1 Iraanse zwarte citroen
  • 1 bosje lavas
  • 500ml druivenpitolie
  • 1 eetlepel nuoc-mâm (vissaus)
  1. Bereid de lavasolie voor. Meng 1 trosje lavas, 500 ml druivenpitolie en 1 eetlepel nuoc-mâm in de blender gedurende ongeveer 5 minuten. Filter dit en zet het aan de kant.
  2. Bak in een koekenpan de sjalot, het knoflookteentje met de groene curry en de olie bruin. Voeg de rietsuiker toe. Voeg dan de mosselen en de witte wijn toe. Bevochtig met de visbouillon.
  3. Vang het kookvocht op en klop de de boter door de saus.
  4. Hak de lavas en bewaar 4 blaadjes als garnering. Doe hetzelfde met de koriander. 
  5. Voeg de verse kruiden toe aan de pan. Gooi de bereiding weg, versier met schijfjes rode peper, lavas, koriander en voeg een druppel lavasolie toe.
  6. Rasp wat van de Iraanse zwarte citroen over de curry met mosselen en dien dan op.

Het restaurant

Nénu maakt een einde aan alle vooroordelen over de Vietnamese keuken. Hier geen straatvoedsel, maar “anh nhau” (wat “eten en drinken” betekent) met een vleugje Europese stijl. Je eet er heerlijke maaltijden gedeeld met je vrienden of familie in een gezellige sfeer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nénu (@nenubrussels) op

‘The best of’ van Anh-Tu Pham, de bedenker van Nénu

Welk ingrediënt kan je niet zonder? Ik heb er twee: Nuoc-mâm, een gefermenteerde ansjovissaus. Het is het zout van Vietnam. En Maggi saus, het is een super industrieel product, maar het wordt echt in alles gebruikt!

Je favoriete traditionele gerecht? Ik ben een echte barbecueliefhebber. Het is iets typisch voor beide culturen. De geur van houtskool en gegrild vlees vind je overal in Vietnam, maar ook in de zomer in België. Voor mij hoef je alleen maar de marinade te veranderen en je eindigt met een authentiek Vietnamees gerecht!

Welk gerecht doet je denken aan vroeger? Een saus die mama al maakt sinds ik klein was. Het is een soort citroengras, tomaat en peper chutney. Ze verkopen het in restaurants en serveren het met zeebaars, maar ik kan het gewoon op toast eten!

Nénu

Dejonckerstraat 21, 1060 Sint-Gillis

Van dinsdag tot zaterdag van 12u tot 14u en van 19u tot 22u.

LEES OOK:

Aziatische bouillon met ravioli van portobello

Hotspots: 3 nieuwe restaurants die op je bucketlist horen

Licht gekarameliseerde kip met gestoofde paksoi en sushirijst

ads

ads