Recept: de gezonde tajine met lamsvlees van Alain Indria
Non spécifié
30 min
120 min
4 tot 6 personen
Easy
Ingrediënten
- 300 gram gierst
- 750 gram lamsbout
- 2 grote witte uien
- 3 teentjes knoflook
- 3 gele rapen
- 3 witte rapen
- 4 grote wortels
- 3 trostomaten
- 400 gram biologische tomatenpuree
- 10 cm verse gemberwortel, geraspt
- kruidenzout
- zwarte peper
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel ras el hanout
- verse koriander, fijngehakt
- Per eenheid gierst heb je 2 eenheden water nodig. Verwarm dit op een hoog vuur tot de gierst kookt. Wanneer het water begint te dansen, zet je het deksel op de kookpot. Laat 25 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
- Ontdoe het lamsvlees van vlies en been en snijd het vlees in grove stukken.
- Pel de uien en snijd in ringen, pers de knoflook en snijd de rapen, wortels en tomaten in blokjes. Doe de stukken lam, de gesneden groenten, ui, knoflook, tomatenpuree en verse gemberwortel samen in een grote pot op het vuur.
- Voeg 1 kop water toe aan het geheel en kruid met kruidenzout, peper, komijn en ras el hanout. Laat 5 minuten op hoog vuur koken. Zet het deksel erop en laat vervolgens 2 uur sudderen op een laag vuur.
- Serveer in een bord en werk af met koriander.
Over het ‘Funky Skinny Food’ kookboek
Je kent Alain Indria misschien van Lombardia en SkinnyLove, waar hij zijn zoektocht naar gezond eten al jaren met de wereld deelt. Nu bundelt Indria zijn ervaring voor het eerst in een kookboek. ‘Funky Skinny Food’ bevat meer dan 50 gezonde recepten met invloeden uit onder meer Maui, waar de ex-surfer jarenlang woonde. Bovenal is het boek een manier om in te zien dat gezond koken echt fun kan zijn.
ads
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads