Pastalovers, haast je naar de Brusselse binnenstad, want met NONA Pasta is onze hoofdstad alweer een topadresje rijker.
Wie regelmatig een bezoekje brengt aan Brussel, weet dat je voor de beste pizza’s bij NONA moet zijn. Dit restaurant koos met opzet niet voor chique Italiaans imago (‘nona’ betekent ‘geen naam’), want het zijn nu eenmaal de heerlijke producten die met alle aandacht gaan lopen. Je eet er traditionele pizza uit de steenoven op Milanese wijze, wat betekent dat de bodem flinterdun is, en de toppings kraakvers en volgens het seizoen. Dat laatste vertaalde team NONA nu naar pasta, dat andere Italiaanse gerecht waar we geen genoeg van krijgen. De twee restaurants bevinden zich praktisch naast elkaar en delen dezelfde filosofie: goede ingrediënten, eenvoudige gerechten en heel veel sfeer.
Dit bericht bekijken op Instagram
De menukaart van NONA Pasta wisselt volgens de seizoenen, met iedere week een andere suggestie. Je komt er vooral voor de klassiekers: pasta amatriciana, paccheri met pesto, of spaghetti al ragu, of voor ‘speciallekes’ met iets gewaagdere combinaties. De kaart is de perfecte mix van vegetarische– en vleesgerechten, en bevat ook enkele verrassingen, zoals de buffelmozzarella van Belgische bodem.
ONTDEK OOK: onze favoriete Italiaanse restaurants in Antwerpen
Zoals we van NONA gewend zijn komen al deze heerlijke gerechten met een even heerlijk prijsje. Net zoals in Italië dus, maar dan middenin de bruisende Dansaertwijk.
NONA Pasta, Sint-Katelijnestraat 7, 1000 Brussel
LEES OOK: hier eet je de beste pasta van Brussel