Recept: Macarons met darjeeling thee
Non spécifié
90 min
10 min
6 macarons
Medium
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 165 g poedersuiker (140 + 25 g)
- 120 g amandelpoeder
- 1 praliné chocoladereep
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 50 ml slagroom
- Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C). Maak eerst de vulling: verwarm de slagroom in de magnetron. Breek de reep chocola in stukjes, doe ze in een kom en giet er de warme slagroom overheen. Roer het door elkaar.
- Voeg de sesamzaadjes toe, die je eerst in een pan hebt geroosterd. Laat het mengsel 1 uur opstijven in de koelkast.
- Meng 140 g poedersuiker met de amandelpoeder. Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf en voeg al kloppend de rest van de suiker toe totdat het eiwit glad en glanzend is. Schep ze voorzichtig door het chocolade-roommengsel.
- Maak met behulp van een theelepel of een spuitzak rondjes van het beslag op een ovenplaat die je bekleed hebt met bakpapier. Bak ze circa 10 minuten in de oven.
- Maak de macarons los en laat ze op een rooster afkoelen. Doe een centimeter vulling op de ene helft van de macaron en leg de andere helft erbovenop.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads